Filmpje Crowdfunding Onderzoek rondom Airport Eindhoven

De eerste twee weken van juni 2016 is Airport Eindhoven dicht. Een uitgelezen mogelijkheid om o.a. het verschil in luchtkwaliteit en geluid te meten rondom het vliegveld en zo mogelijk ook verder weg in Eindhoven en relevante gebieden, zoals Best, Son & Breugel en Riethoven. Maar ook in een controle gebied waar het vliegveld minder relevant is, zoals Geldrop. Ook willen we graag het effect op de inwoners in het gebied meten met vragenlijsten en medisch onderzoek.

Het is het burgerinitiatief AiREAS, die al een paar jaar bezig is met luchtkwaliteit, leefstijl en gezondheid, die het onderzoek aan het opzetten is vanuit cocreatie met Overheid, Ondernemers, Onderwijs en Omgeving (inwoners). Hiervoor zijn echter ook middelen nodig. De Gemeente is bereid een deel te betalen, maar dat is niet voldoende om het onderzoek in de minimaal relevante omgang te kunnen doen. Daarom is ook een crowdfunding initiatief gestart om door sponsoring vanuit de inwoners en ondernemingen het onderzoek mogelijk te maken.

De link naar de crowdfunding is: Crowdfunding campagne gezondheidonderzoek Airport Eindhoven

Hiervoor is ook een filmpje gemaakt door Massoud Hassani, die met zijn broer ook veel met Drones doet in o.a. maatschappelijk belangrijke projecten.