Data AiREAS publiek beschikbaar gemaakt door Axians

Axians (voormalig Imtech ICT), partner van AiREAS, is verantwoordelijk voor de data publicatie van het ILM. De data is nu publiek beschikbaar. Ook is de API, waarmee ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de realtime data in hun Apps/toepassingen vernieuwd.

Het is nu mogelijk om de data van het ILM te downloaden per dag in csv formaat. Dit formaat kunt u meteen gebruiken in bijvoorbeeld Excel. De data is beschikbaar vanaf 1-1-2015. De locatie waar de data staat is: data.aireas.com/csv

Tevens is de kaart met de realtime data van het ILM vernieuwd en zijn airboxen op de kaart aangepast naar AiREAS antennes. Zie ook www.aireas.com Tevens zijn de kleurcoderingen van de bolletjes voor de meetwaarden gelijk aan die van het RIVM.

Ook de API is aangepast, waardoor ontwikkelaars verschillende extra mogelijkheden gekregen hebben met de (real-time) AiREAS data in JSON formaat, namelijk:

  • Extra meta-data, zoals Health check (is de airbox in orde of bijvoorbeeld in onderhoud)
  • Opvragen van de locaties
  • Opvraag van Steden
  • Aanvraag van historische data in JSON formaat (zelfde als de realtime data) in stukken van 30 dagen maximaal.

De beschrijving van de API is terug te vinden op: data.aireas.com/docs

LET OP: De data zijn gekalibreerde data en nog niet gekwalificeerde data. Hier wordt door ECN en Axians in samenwerking met het AiREAS Calibration/Validation team aan gewerkt, evenals aan Online Validatie.

Met dank aan Axians voor de inspanningen.